1 év
A koronavírus-járvány miatt drasztikusan visszaesett a Hongkongba utazók száma. A kormány ezen szeretne változtatni.

 

2020 előtt egy átlagos évben 56 millióan keresték fel az országot. 2022-re ez a szám körülbelül 100 ezerre esett vissza. Nem csak a külföldi turisták maradtak távol. A pénzügyi központban 1961 óta a legnagyobb népességcsökkenés volt tapasztalható, 1,6 százalékkal lettek kevesebben. Mire a város vezetője, John Lee 2022 szeptemberében bejelentette, hogy a karanténnak vége, egyesek már aggódtak, hogy talán túl késő. A hongkongi kormány ezért bejelentette, hogy három periódusban összesen ötszázezer ingyenes repülőjegyet oszt szét, amitől a turizmus újbóli fellendítését reméli.

 

A Hello Hongkong elnevezésű projekt már két éve tart és 254,8 millió dollárba kerül az országnak. Három légitársaságnál lehet a jegyekért regisztrálni.

Mit kell tenni, ha ingyen szeretnél utazni Hongkongba?
Március 1-től  lehet felkeresni a World of winners nevű oldalt.
Március 1-jétől a Délkelet-Ázsiában élők, április 1-jétől a Kínában élők, május 1-jétől pedig a világ többi részén élők próbálhatnak szerencsét a sorsolásnál.
Július 1-jétől néhány jegyet a hongkongiak is kaphatnak, akik az előző években nem mozdultak ki a koronavírus-járvány miatt.