7 hónap

Immár hatodik alkalommal lehet pályázni a Richter Anna Díjra. Célja, hogy olyan projektek megszületését tegye lehetővé, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indítsanak el mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, jelentős változást hozva a hétköznapokba.

Az ötödik évad sikeres volt 

Ahol újdonságként a Junior kategória győztesének programjával is találkozhatott a közönség.

A 2018-ban elindított Díj az elmúlt öt évben huszonhat hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 104 millió forintból. Az október 10-én megrendezett premier eseményen az ötödik évad győztes projektjeinek bemutatása mellett Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője kihirdette a hatodik pályázati időszak indulását is. November 26-ig nemcsak az egészségügyben, oktatásban dolgozók, de diákok, hallgatók kreatív ötleteit is várja a zsűri.

Az eseményen kisfilmek mutatták be az ötödik kiírásra érkezett díjazott projekteket.

Visz a vérem – a véradásról szóló kommunikáció megújítása

Az ötlet bölcsője pedig Szekszárd.

Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1800 véradó önzetlen adományára van szükség. Dr. Pászthy Vera, a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa és az orvos kategória győztes csapata hisznek abban, hogy innovatív kommunikációs módszerekkel, hatékony hálózatépítéssel, a felelősség megosztásával és oktatásával tudnak hatni másokra. A projekt keretében 100+1 influenszer bevonásával, kiképzésével és közösséggé építésével újítják meg a véradás népszerűsítésének kommunikációját. Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke, a Richter Anna Díj zsűritagja orvosként rendszeresen szembesül azzal, hogy mekkora fennakadást eredményezhet az egészségügyben a vérhiány: 

„A mai fiatalokat egész más módon kell megszólítani, mint véradó elődeiket, nagy örömmel üdvözöltem a Visz a vérem projektet. Bíztató látni, hogy a modern kommunikációban jártas influenszerek lelkesen csatlakoztak a jó ügyhöz, örömteli fejlemény, hogy máris számokban is mérhető a projekt hatása.”

Figyelem! Folytatás következik!

2023. november 26-ig újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra, a pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hu honlap ad helyet.