Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán egy fölénk érkező hidegcsepp hatására változékonyabbá válik időjárásunk. A napos-gomolyfelhős idő mellett már elszórt záporokra, zivatarokra is készülhetünk. Csak néhol élénkülhet meg a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

28-33 fokot mérhetünk.

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan zápor, zivatar ezen a napon is előfordulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 14-21 fok várható, nyugaton helyenként pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. Délután 27 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán mind a hideg, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen panaszokat.

Migrén, izom- és hasi görcsök, illetve görcsös fejfájás is kialakulhat, emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Vizeink hőmérséklete

  • Balaton  22 °C
  • Velencei-tó 25 °C
  • Tisza-tó 23 °C
  • Fertő-tó 24 °C
Simon Róbert fotóján egy idei születésű, tojó látható, magyar őshonos, dupla fodros lúd. Mint megtudtuk, hat év után született e nemes fajta nála, amire rendkívül büszke. Köszönjük a fotót!