Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hetekben Kaposváron tűnt fel a jellegzetes autójuk, sokan le is fényképezték. Másutt azonban nem fogadták ilyen lelkesen a járművet, sőt információink szerint a Balatonnál meg is támadták. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentése megerősítette, hogy valóban történt ilyen eset. Balatonőszöd belterületén, 2023. május 22-én 11 óra körül az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Úgy tudjuk, hogy bár vasvilla volt nála, a gyanúsított háza rendezett, jólétet sugalló – bár valószínűleg ez nem fog megjelenni a Google utcaképein.   

A Google Street View márciusi közleményében hangsúlyozza: a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.