Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és a Szekszárdi Kórház Sportkör Természetbarát Szakosztálya idén megrendezi a XXXVII. Dr. Pataki József emléktúrát február 18-án, szombaton 13:00 órás kezdéssel.

Csillagtúra az esemény jellege, az Óbányai-völgyben található Dr. Pataki József kulcsosház érintésével.

Javasolt útvonalak:

  • Menetrend szerinti autóbusz Szekszárdról indul Bonyhádra,
  • Bonyhádról Pécsre, amelyről a mecseknádasdi temetőnél (kápolna) kell leszállni.
  • A kápolnától a „zöld sáv” jelzésen a Skóciai Szent Margit keresztig, majd „kék sáv” jelzésen tovább a Dr. Pataki József kulcsosházig. Ugyanezzel az autóbuszjárattal lehet utazni Pécsváradig.
  • Pécsváradról a „sárga sáv”, „piros kereszt” és „kék négyszög” jelzéseken a kisújbányai Béke-forrásig, onnan a „kék sáv” jelzésen a Dr. Pataki József kulcsosházhoz lehet eljutni. Pécsváradról még el lehet jutni a „zöld kereszt” jelzésen Óbányáig, Óbányától pedig a „kék sáv” jelzésen a Dr. Pataki József kulcsosházig.

Természetesen más túraútvonalak és közlekedési eszközök is választhatók. Az eseményen Dr. Pataki Józsefről is megemlékeznek. A megemlékezés 13:00 órakor kezdődik az Óbányai-völgyben található Dr. Pataki József kulcsosház előtti kopjafánál.