Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Peace Out című észak-amerikai turné szeptember 2-án kezdődik Philadelphiában, 40 állomása lesz.  Szilveszterkor koncerteznek Bostonban, ahol a banda 1970-ben megalakult. A búcsúkoncert körút január 26-án Montrealban zárul.

„Azt hiszem, épp itt az ideje”

– idézi az AP amerikai hírügynökség Joe Perry, az együttes gitárosát.

Túl a hetvenen

A csapat minden tagja átlépte a hetedik "ikszet", a frontember Steven Tyler a rangidős. Ő 75 szál gyertyát fújhat el születésnapján.

"Itt a lehetőség, hogy megünnepeljük az ötven évet, mióta együtt játszunk. Nem tudhatjuk, meddig leszünk elég egészségesek az ilyesmihez. Jó ideje, hogy nem volt valódi turnénk. Sokáig játszottunk Vegasban, jó volt, de alig várjuk, hogy megint úton legyünk.”

A rock csapatot négyszer jutalmazták Grammy-díjjal. 2001-ben a Super Bowl félidős műsorában léptek fel, beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Joey Kramer dobos nem lesz a csapattal a turnén, szabadságot vett ki a tavalyi vegasi koncertek után. Családjával és egészségével foglalkozhasson – áll a közleményben. Helyette John Douglas dobol a koncerteken.

Sajnos a 2022. július 10-re a Puskás Arénába meghirdetett Aerosmith koncert – ahogyan a teljes európai aréna turné – lemondásra került, az akkori járványhelyzet miatt. Most viszont! A hazai rajongóknak is felcsillanhat a szemük. Újra ott állni a legendákkal szemben… utoljára.