Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A seregszemlére négy országból vers-és prózamondás, énekelt vers, vers megzenésítése kategóriában 4 korcsoportból 56-an kaptak meghívást a 2023-ban megrendezett országos döntőkből.

Versünnep Alapítvány Nemzetközi Seregszemle gálája

A zsűri neves, vagyis még méltóbb a kitüntetés. Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja, Csomor Csilla színművész, Rékasi Károly színművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a Versünnep 2022 fődíjasa – írta oldalán a Szekszárdi I. Béla Gimnázium .

Tolna vármegye több fiatalja is kapott lehetőséget

A hét fiatal négy intézményt képviselt.

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium 4 tanulója, Gyarmati Jázmin, Gerőfi Vanda, Dávid Marcell és Taksonyi Péter, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója, Főglein Liza Kató, A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója Nagy Eszter Anna, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola 5. osztályos tanulója, Radó Bertalan bizonyíthatott.

“Kamasz fiatalok hitelesen, mélyen látják, érzik a világot, és ez, több mint reménység. Mindez bizalomra, kitartásra ad okot. Nekünk felnőtteknek komoly üzenet, komoly felelősség, hogy milyen világot hagyunk a fiatalokra, de van kire hagyni, és ez nagyon fontos.”

Jázmin elhozta az egyik fődíjat

A 2023 Versünnep Nemzetközi Seregszemle középiskolások kategóriájában a fődíjat Gyarmati Jázmin, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium 10. évfolyamos tanulója érdemelte ki a neves zsűritől, felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné.

GRATULÁLUNK A DIÁKOKNAK ÉS FELKÉSZÍTŐIKNEK!