Teszik mindezt a koraszülöttek világnapján.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület a november 17-ei koraszülöttekért világnaphoz kapcsolódóan nemrég indította el Lila nap című kampányát. Cégek, intézmények és szervezetek is csatlakoztak a felhíváshoz, így soha nem látott összefogás jött létre a koraszülöttekért. A közösségi felületeken is lilára váltanak majd a cégek, hogy így fejezzék ki együttérzésüket és támogatásukat.

Minden 10. gyermek koraszülöttként jön a világra 

Ez a hazai statisztika. Az Egyesület alapítói is érintettek. Saját traumáikból felocsúdva hosszú évek munkájával, és az egészségügyi dolgozókkal való folyamatos együttműködéssel elérték, hogy a koraszülöttek gondozása már a kezdetektől a szülök bevonásával történjen a Koraszülött Intenzív Osztályokon – írja közleményében a Koraszülöttekért Országos Egyesülete.

Lila nap!

Amikor lilába borul az egész ország. Ez a cél. A figyelemfelhívás.

Jelen állás szerint lila díszvilágítást kap Budapesten a Puskás Aréna, a MÜPA, a Millenáris, a BME Q épülete, a Duna Aréna és a TritonLife Magánkórház. Győrben a Jedlik Ányos híd, a Városháza és az Audi Aréna, Debrecenben a Víztorony és a Nagyerdei Stadion, a szentesi Megyeháza, a miskolci Városháza, a soproni Tűztorony, a gödöllői Királyi Kastély, a szombathelyi Emlékmű, a nagykanizsai világító kockák, a siklósi vár és a Magyar Közútnak köszönhetően a komáromi Monostori híd. Óvodák, iskolák, kisebb-nagyobb közösségek is csatlakoznak a világnaphoz.

Várják a Tolna vármegyeiek csatlakozását is!

A Lila nap kampányhoz a következő napokban is várják a további jelentkezéseket intézményektől, országos és helyi szervezetektől, cégektől és magánszemélyektől is. Akik bármilyen módon, akár online, akár offline módon csatlakoznak az akcióhoz mind abban segítenek, hogy ez a társadalmilag fontos ügy minél szélesebb tömegekhez juthasson el.

 Azok, akik szeretnék csatlakozási szándékukat jelezni, ők a legyenlila@koraszulott.com e-mail címen keresztül vehetik fel a kapcsolatot az Egyesülettel.

A közösségi oldalakon is a lila szín lesz a fókuszban. Ehhez csatlakozott már, a teljesség igénye nélkül az LG, a Danone, a Ziaja, Meló-Diák, az Euronics, a Profession, a Don Pepe, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány, a Magyar Közút, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Volánbusz, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Hungaroring, az Euroleasing Zrt, a Wienerberger Magyarország, a Herbow Zrt., a Liget Budapest, Pavilon Kert, Pántlika is.

(fotó: illusztráció, pixabay)