A videós tartalmak egyértelműen a virágkorukat élik manapság, a SzekszardAllas.hu pedig most kísérletet tesz arra, hogy mindezt az álláskeresésbe is becsempéssze. Bár való igaz, hogy ezek használatára már eddig is volt példa – elég, ha csak a videó-önéletrajzokra gondolunk –, a pályázásnak ennek a formája korántsem vált népszerűvé az álláskeresők körében. A SzekszardAllas.hu megoldása viszont most úttörő lehet e tekintetben, mivel olyan videós jelentkezési rendszert dolgoztak ki, ami az álláskeresők és a munkaadók számára is kedvező lehet. 

Az ezzel kapcsolatos részletek bemutatása előtt azonban érdemes magáról a portálról is ejtenünk néhány szót, az ugyanis rendkívül kedvelt a szekszárdi álláspiac szereplői körében. Munkaadói aspektusból ez jelentős részben köszönhető annak, hogy a hirdetések feladása rendkívül egyszerű, mindössze három lépésben kivitelezhető, ami a szolgáltatás kiválasztását, a hirdetés szövegének elkészítését, valamint az ezzel kapcsolatos egyéb részletek meghatározását foglalja magában. 

Ennél is fontosabb azonban annak ténye, hogy az oldal gondosan kidolgozott hirdetési csomagokat kínál, amelyek között a kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok is megtalálhatják a számukra megfelelőt. Ezeken keresztül pedig adott esetben nem csak Szekszárdon és környékén, hanem egész Tolna megyében, vagy akár országosan is megszólíthatóak az álláskeresők. A SzekszardAllas.hu Facebook megjelenést is biztosít valamennyi esetben, ami azért fontos, mert itt a követők száma meghaladja a 11 ezret. Sőt, országos hirdetési csomag választása esetén van lehetőség kikerülni az AllasOrias.hu kötelékeibe tartozó állásportálok Facebook-oldalának mindegyikére, amelyeken összességében a követők 1,1 milliónál is többen vannak. 

A SzekszardAllas.hu persze nem csak a munkáltatók, hanem sok szempontból az álláskeresők számára is kedvez. Külön érdemes kiemelni az oldal letisztultságát, az állások kategóriák szerinti szűrési lehetőségét, vagy olyan praktikus tényezőket, minthogy a regisztrált felhasználók a felöltött adataikból akár az önéletrajzukat is legenerálhatják – ami mellett természetesen saját dokumentum használatára is van mód. A portál igazi erősségét azonban mégsem ezen eszközök, hanem sokkal inkább az álláslehetőségek változatossága, sokszínűsége jelenti. Itt ugyanis valóban minden álláskategóriában meg lehet találni az ideális lehetőségeket, beleértve a betanított munkákat, a szakmunkákat és a diplomás munkaköröket egyaránt. 

További pozitívum, hogy a meghirdetett pozíciók között akár rugalmasan, egy okostelefon segítségével is lehet böngészni, méghozzá az AllasOrias.hu mobil applikációján keresztül. Ez az alkalmazás ugyanis több állásportál munkalehetőségeit gyűjti össze, beleértve a SzekszardAllas.hu-n megjelent szekszárdi munkákat is, éppen ezért mindenképpen érdemes letöltenie azoknak, akik a városban próbálnak elhelyezkedni és mielőbb lecsapnának egy-egy új munkalehetőségre. Tanácsos emellett az oldalon feliratkozni az állásértesítőre is, mivel ily módon e-mailben, hírlevél formájában lehet tudomást szerezni az érdeklődés tárgyát képező munkakörök aktualitásairól. 

 

Így működik a SzekszardAllas.hu-n a videós jelentkezés

A SzekszardAllas.hu egyedülálló újításának a lényege, hogy a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket állíthatnak be, amelyekre a pályázóknak külön-külön, maximum egy perces videók formájában kell válaszolniuk. A kérdések íródhatnak saját megfogalmazásban, de az előre meghatározott, beépített kérdéseket is van lehetőség használni. Ez utóbbiak főként a jelölt személyisége, motivációja, karrierterve, szakmai tapasztalatai felől érdeklődnek, vagyis tipikusan olyan témákat boncolgatnak, amelyek az állásinterjúk alkalmával is rendre felmerülnek. 

Hogyan szolgálja ez a szekszárdi munkaadók és álláskeresők érdekeit?
Hirdetői szempontból ez az opcionálisan beállítható videós követelmény azokban az esetekben lehet hasznos, mikor az adott állás nem csupán szakértelmet, hanem kiemelkedő kommunikációs- és kapcsolatteremtő képességet, valamint szimpatikus, magabiztos fellépést követel meg. Ezek ugyanis olyan kvalitások, amelyekről egy önéletrajz nem biztos, hogy eleget mond. Egy videós anyag viszont annál inkább, ennek folytán pedig kitűnő előszűrőként funkcionálhat, vagyis a toborzók már a kiválasztási folyamat korai fázisában megállapíthatják, hogy kik lehetnek alkalmasak a pozícióra, és kik nem.

Álláskeresői perspektívából megközelítve a kiemelkedési lehetőség az, ami kihangsúlyozandó, mivel egy igényesen, jó minőségben elkészített videó remek eszköz lehet a toborzók érdeklődésének felkeltéséhez. Emellett a pályázók ezen keresztül még inkább rávilágíthatnak az erősségeikre, valamint felhívhatják a figyelmet azon tulajdonságaikra, amelyekről azt gondolják, hogy megkülönbözteti őket a többi jelentkezőtől. Ezek az apróságok pedig különösen nagy szereppel bírhatnak Tolna megyében és Szekszárd városában, ahol nem ritkán több tucat pályázat érkezik egy-egy pozícióra.  

Forrás: IT-NAV Hungary Kft.