7 hónap
0:00
/
Vigyázzunk jobban környezetünkre!

Zajlik a kültéri eszközök és az új utcabútorok telepítése azokon a területeken, ahol elkészültek a burkolatok a Zöld Város Programban. Ezzel egyidőben már az első lábnyomok is megjelentek az egy nappal korábban lerakott műanyag ülőkéken. 

„Ezúton is kérünk mindenkit, hogy a rendeltetésének megfelelően használja a bútorzatokat és ha kell, figyelmeztessen erre másokat is”

– fogalmaz a város weboldala!A következő héten befejező szakaszához érkezik a munka a Liszt Ferenc téren, továbbá megcsinálják az Auchan és a Kiskorzó téri parkolók közötti szakaszt. Itt gyors munkára készül a kivitelező, ennek ellenére kérik a lakosság és a vásárlók türelmét.


Egy ideig a parkolókból csak kerülővel lehet megközelíteni a boltot. A Prométheusz parkban sikeresen zajlott a szökőkút medencéjének víztartási próbája, így a jövő héten elkezdődhet a burkolatok építése.


Folyamatos a zöldíté s

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.


A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el.


A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.