Újabb villámtöltőpontot adtak át hazánkban, méghozzá itt városunkban, Szekszárdon. Ezúttal a 2020 februárjában alakult evDirect Kft. kapcsolt be egy 110 kW teljesítményű berendezést.

A helyszíne

A töltőoszlop a Volkswagen-kereskedés előtt található. Könnyen megközelíthető: Aki a 6-os főútról érkezik, mindössze egy perc alatt elérheti a töltőállomást, de aki az M6-os autópályán, vagy az M9-es autóúton halad, annak is csupán egy kétperces kitérőt jelent a töltő meglátogatása.

Részletek

Az új villámtöltő 400V-os rendszerben maximálisan 85 kW-ot, 800 V-on pedig 110 kW-ot kínál. Egyenáramról egyszerre két villanyautót lehet tölteni CCS csatlakozón keresztül, ebben az esetben a teljesítményen a járművek fele-fele arányban osztoznak. A töltőoszlopon emellett két, 6 kW-os Type 2 töltőcsatlakozó is helyet kapott a váltakozó áramú töltéshez. Az AutoCity Kft.-vel közösen kínált töltési szolgáltatás díja 109 Ft/kWh percdíj nélkül.

Nem kell applikáció a működéséhez

A használatához csupán egy internetes regisztráción kell túlesni, ezt követően pedig a rendszer heti egy alkalommal összesítő számlát küld, amit online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással lehet kiegyenlíteni. A töltő éjjel-nappal használható, reggel öt és este nyolc óra között pedig egy benzinkút is nyitva van a közvetlen közelében.

 

Kép: evdirect.hu