Ő a világ legidősebb állata. Az Egyesült Királyság tengeren túli területén, Szent Ilona-szigetén nemzeti kincsnek számít a Seychelle-szigeteki óriásteknős. Olyannyira, hogy a helyi pénzérme hátoldalán is szerepel.

A híres teknős nemrég ünnepelte 191. születésnapját, és ezzel övé lett a világ legidősebb, még élő szárazföldi állatának járó cím. 

Jonathan átélte az amerikai polgárháborút, Viktória brit királynő uralkodásának nagy részét, a Szovjetunió felemelkedését és bukását, valamint két világháborút. 26 éve partnerkapcsolatot alakított ki egy másik hím teknősbékával. Most ugyan vakon és szaglás nélkül él, de szabadon tölti napjait méghozzá a kormányzó házának területén. 

Az 1930-as években Szent Helena kormányzója, Sir Spencer Davis nevezte el Jonathant, a teknős azóta pedig már 31 kormányzói ciklust élt át. 

Ahogy eddig, változatlanul a Plantation House területén él, amely a kormányzó hivatalos rezidenciája, gondozói tisztét pedig Szent Ilona kormánya látja el. 

„Jonathan jó egészségnek örvend, és a jelenlegi jelek alapján reménykedhetünk abban, hogy eléri a harmadik századát is, ha még nem tette meg"

– mondta állatorvosa, Joe Hollins a Guinness-rekordoknak.

Úgy tudni az ikonikus teki 1832-ben látta meg a napvilágot, megelőzte a postai bélyeg, a telefon és a fénykép feltalálását. 

Jonathan a magány miatt rendkívül ingerlékeny lett az 1980-as években. 1991-ben viszont kapcsolatot alakított ki egy társával, Fredericával, és megnyugodott – de soha nem lettek utódaik. 26 évvel később a rejtély megoldódott: Fredericáról kiderült, hogy szintén hím teknősről van szó.