Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Paks szépen lassan megszépül. Az elmúlt időszakban több projekt is lefolyt, ezek közül az egyik a VárosFa program.

VárosFa

Múlt héten harmincegy facsemetét ültettek el a VárosFa elnevezésű, négy évet felölelő, országos növénytelepítési programsorozat támogatásával, amely a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége közreműködésével jött létre.

Három helyszínen ültettek fákat

A programsorozat több lépésből áll. Első körben tízezernél nagyobb lélekszámú városok pályázhattak a projektre. Paks a sikeres pályázatának köszönhetően kapott arra lehetőséget, hogy harmincegy facsemetét ültethessen el három helyszínen, a Fenyves utcai és a Kodály Zoltán utcai játszótereknél, valamint a KESZ-parkban.

A zöldfelület növelését szolgálta a 2020-ban lezajlott 1000 fát Paksra! elnevezésű program is, a következő évben pedig tízezer cserjét ültettek a városban. A nyertes városok egy ingyenes edukációs programot is kapnak, amely lehetővé teszi, hogy kialakuljon a környezetvédelem és az önzetlen gondozás a város lakóiban.