Szűcs Fatima neve sok ember számára ismerős lehet, hiszen a Szent József Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára. Ám ennél ő sokkal több! Anya, feleség és szenvedélyes sportoló.

Első helyen végzett

Fatima elindult idén a Bodri Trail-en, ahol a 34 kilométeres távot teljesítette 3 óra 3 perccel és így a dobogó legfelső fokára állhatott. Nem volt egy könnyű verseny, ám egy laikus nem is hinné, hogy mi okozott nehézséget a pályán.

„Itt a hajtóvadászatok miatt a mozgásterünk igen leszűkült és egy kevésbé szintes pályát tudtak kijelölni a szervezők és emiatt nagyon gyors lett a pálya. És nekem ez adta a nehézségét, hogy gyakorlatilag egy nagyon gyors tempót kellett tartani végig.” – fejti ki.

A gyermekkora óta sportoló testnevelőre tanítványai is felnéznek. Fatima szerint inspirálja őket az, hogy ha a tanárnőjük első helyen végzett a versenyen, akkor nekik is sikerülhet bármi.

És hogy mik a jövőbeli tervek?

„Amit terveztem, sőt annál bőven többet adott nekem a sport és sikerült letennem az asztalra. (…) Fürdőzöm az elmúlt évek sikereiben és eredményeiben és élvezem, hogy tudok futni.” – mondja Szűcs Fatima, akit már nem elsősorban a versenyzés hajt, sokkal inkább a mozgás öröme.

 

Kép: Szent József Iskolaközpont Facebook oldala