Mindenki szeret csinos ruhában, jó hajjal, szép sminkben elindulni otthonról, azonban nincs mindig idő arra, hogy az ember lánya összedobja a „tökéletes külsőt”. Éppen ezért az alábbiakban megmutatunk pár nagyszerű sminktrükköt, amivel legalább 20 percet spórolhatsz magadnak ezentúl. Jól hangzik, ugye? Most figyelj!

Szemceruzából, szempillaspirálból szemhéjtus

Sehol sem találod a szemhéjtust, esetleg elfogyott, beszáradt? Semmi pánik, elég csak előkapnod a fekete szemceruzádat és egy öngyújtót. A láng segítségével olvaszd meg egy kicsit a ceruzát, és már húzhatod is a cicaszemet. A másik módszer, ha tusod nincs, de szempillaspirálod és ecseted igen. Utóbbi segítségével vegyél fel festéket a spirálból és fesd meg a vonalakat.

Tökéletes tusvonal neved törlőkendővel/ragasztószalaggal

Szabad kézzel még mindig kicsit nehezen húzol ugyanolyan cicavonalakat a szemeden? Ha sietnél és nincs időd kísérletezni, csak vegyél elő egy nedves törlőkendőt, hajtsd össze és tedd a szemed sarkához sablonnak. Rajzold meg a vonalat a kendő mentén, használd úgy, akár egy vonalzót. Jó kis trükk, igaz?

Egyperces sminkszivacs tisztítás

Se kedved, se időd a sminkszivacsokat tisztogatni? Nem is kell rászánni csak egy percet! Tedd a koszos szivacsokat egy bögrébe, tölts rá vizet, adj hozzá szappant, majd tedd az egészet egy percre a mikróba. A hangjelzés után a sminkszivacsok tiszták.

Bronzosító házilag két perc alatt

Minek költenél több ezer forintot új bronzosítóra, ha otthon pillanatok alatt magad is elkészítheted? Nem kell hozzá más, mint egy régi arany színű szemhéjpúder, vagy egy beszáradt, megrepedt bronzosító, illetve babaolaj. Keverd össze a sminket az olajjal és már kész is!