Szeretettel hívnak és várnak minden kedves kórusbarátot, régi tagokat, támogatókat, teljes hallgatóságukat a 2021. október 10-én 17 órakor a Szekszárdi Művészetek Házában kezdődő Szekszárdi Madrigálkórus 55 éves jubileumi ünnepségére.

Vendég: Schola Cantorum Sophianensis

Vezényel: Jobbágy Valér

55 éve Szekszárd kulturájában

A szekszárdi Soós Sándor Művelődési Ház 1965-ben a Szabad szél című operettet tűzte műsorra. A darab kórusa lelkes helyi énekelni szerető emberekből gyűlt össze dr. Partos János vezetésével. Időközben az operettet elfújta a szél, a kórus azonban megmaradt.

Így alakult meg 1965. november 2-án a Madrigálkórus, 12 alapító taggal, akik fő céljuknak a XV-XVI. századi madrigálok megszólaltatását tűzték ki.

Karnagyuk Jobbágy Valér, akinek szakmai tudása meghatározója a kórus tevékenységének. 1984 óta kiemelt hangversenykórus és azóta is ennek a címnek igyekeznek megfelelni.

Az elmúlt 55 évben közel 600 fellépés, 34 külföldi verseny és fesztivál, számtalan elismerés és kitüntetés áll a kórus háta mögött és nem utolsó eredmény az sem, hogy a kórus tagjait nemcsak a közös éneklés öröme tartja össze, hanem az évtizedes barátságok is.

A hangversenyre díjtalan a belépés!