Ennyit költött Szekszárd idén az illegális hulladéklerakók felszámolására. Józsefpusztán tartottak sajtótájékoztatót a témában. A helyszín alkalmas volt arra, hogy egyben fotókat is készíthessenek az újságírók. Sajnos, de volt mitől.

Kerti bútor, TV, fotel… 

Szekszárd Polgármesteri Hivatal ismét felvette a harcot az illegális szemétlerakókkal. Józsefpusztán mintegy hetven köbméternyi szemét, kerti bútor, televízió, gyermekjáték, fotel, hűtőszekrényrész adott feladatot.

„Ismeretlenek kisteherautóval is érkeznek lomokkal, inkább felvállalják, hogy lebukhatnak, szennyezik a környezetet. A józsefpusztai szeméthalmot az önkormányzat most több másikkal együtt elszállíttatja ártalmatlanításra.”

Ezt mondta Gyurkovics János, alpolgármester. 

„Szekszárdon a hulladékudvarba szállíthatja mindenki a keletkező nagyobb mennyiségű szemetet.”

Több, mint hetven millió

Az önkormányzat idén huszonöt millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból. Ehhez még saját erőből több, mint 47 milliót. 

„A közelmúltban nyert hatmillió forint mellett tavasszal volt egy tizenkilenc millió forintos projekt, ugyanúgy a „Tisztítsuk meg az Országot!” programban.”

Ezesetben kamerarendszerre is költhetett a város, három és fél millió forint értékben. A mostani hatmillió forintból tíz helyszínen 650 köbméter szemetet sikerülhet az önkormányzatnak összeszedni, ártalmatlanítani.