Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Liszt Ferenc-díjas magyar énekes-zenészt (trombita), Horváth Károlyt, vagy ahogy mindenki ismeri Charlie-t (1947) a hazai zenerajongóknak nem kell bemutatni. A jellegzetes, karcos hangú előadó dalaiban a jazz, a rock, a blues, a soul és a funky stílusjegyei köszönnek vissza. A teljesség igénye nélkül a legismertebb slágerei között szerepel a Nézz az ég felé, az Az légy, aki vagy, a Jég dupla Whyskivel, a Mindenki valakié vagy a Könnyű álmot hozzon az éj. Utolsó albuma, a Mindenen túl 2020-ban jelent meg.

Nagyívű életútját (koncertek, több évtized a színpadon, aranylemezek, életműdíjak) 77 sztoriban ossza most meg a rajongókkal. Emellett a kezdetekről is olvashatunk majd benne, mint például a balett-táncosi, a színészi és a külföldön töltött éveiről. Május 8-án a Magyar Zene Házában egy komplex élménycsomaghoz juthatnak a rajongók, hisz a koncertet egy könyvbemutató előzi meg. Az eseményen a mű -mely nem meglepő módon a Charlie 77 címet kapta- első 77 számozott és dedikált pédányához is hozzájuthatnak majd a fanok – olvasható az énekes hivatalos oldalán. Azt követően pedig a koncertterem családias közegében egy exkluzív és jóval személyesebb impresszióban lehet majd része a megjelenteknek.

Az ősszel 77 éves előadó születésnapja alkalmából turnésorozatra is indul. Az ünnepi nagykoncert -mely szintén a Charlie 77 címet kapta- pedig a születésnapja előtt pár nappal az Arénában lesz hallható.