Barátságosak. Bátrak. Csoportnélküliek. Elfajzottak. Műveltek. Önfeláldozók. Őszinték. Ismerősek ezek a szavak? Ezek a kifejezések Veronica Roth A beavatott című trilógiájában és az abból készült filmadaptációkban található meg.

Ha anno magával ragadt ez a világ, akkor most nagyon figyelj!

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti az országos olvasásnépszerűsítő akció hatodik évadát, amely a A Nagy Könyves Beavatás címet kapta.

Miről is szól a Nagy Könyves Beavatás?

Egy tematikusan válogatott olvasmány listából, a Könyvválasztóból jelölheted meg azokat a történeteket, amelyekhez könyvajánlót írtok, illetve havonta egy-egy kreatív feladat elkészítése is rád vár. Az elkészült könyvajánlókat és kreatív feladatokat online küldheted be a nagykonyvesbeavatas.hu weboldalra.

Értékes nyeremények várnak rád!

Amennyiben elmúltál 14, de nem vagy még 19 éves, jelentkezz az eseményre november 7-ig. 2021-ben a győztes csapat többek között e-book olvasókkal és értékes könyvcsomaggal lesz gazdagabb. Megválasztják és külön jutalmazzák a legjobb könyvajánlót és a legkreatívabb feladatot!

 

Kép: pixabay.com