0:00
/
A Coop Rally utolsó állomása volt Szekszárd

Idén jubilált a 100 autós verseny

A 15. alkalommal megrendezett Coop Rally utolsó állomásához érkezett szeptember 9-én. A szekszárdi Szuper Coop üzletben tartott sajtótájékoztatón Dr. Bognár Lajos az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó, Pekó László a Mecsek Füszért Zrt. tulajdonosa és az igazgatóság elnöke, Kelemen János a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának a tagja, valamint Nagy Lajosné a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója voltak jelen és mondtak beszédet.

A rendezvény célja

A szakmai program igyekszik felhívni a figyelmet a hazai termékek fogyasztásának fontosságára. Idén több mint száz autóból áll a Coop Rally mezőnye, amelyben a hazai élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató- és médiacég versenyzői vesznek részt.

A Coop Rally fő üzenete:

"A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy működni tudjanak azok a hazai élelmiszeripari cégek, amelyek megfelelő mennyiségben és minőségben el tudják látni a hazai fogyasztókat.”

Országos hálózat

A Coop üzletek kulcsszerepet játszanak a magyar vidéki települések élelmiszer-ellátásában, van ugyanis olyan település, ahol a Coop az egyetlen, ahol a lakók minden napos bevásárlásaikat intézhetik. Ez azt jelenti, hogy a Coop boltok országos lefedettséggel rendelkeznek a legkisebb településeken is.

A jubileumi XV. Coop Rally szekszárdi sajtótájékoztatóján Kelemen János kiemelte, hogy a Coop Rally kimondva-kimondatlanul a hazai termékeket helyezi a fókuszba, összehozva a termelőt a vásárlóval. A 15 év folyamán 119 minőségi magyar terméket gyártó, Magyarországon működő céget látogattak meg, az idei évben ez a szám hattal gyarapodott. 2240 franchise rendszerben működő üzletet üzemeltet a Coop, legnagyobb partnerük a Mecsek Füszért Zrt., akinek üzletében ezt a sajtótájékoztatót is megtartották.

Gyurkovics János elmondta, hogy már nem első alkalommal választja Szekszárdot helyszínéül a rendezvény, ráadásul egy reprezentatívan felújított üzletben, célzottan a magyar áruk középpontjában mondhat köszönetet a közreműködésért és kívánhatja minden szekszárdi polgárnak, hogy örömmel tudjon bevásárolni a jelenlegi magyar termékeket felvonultató nagy választék között.

Pekó László kiemelte, büszke arra, amit a Mecsek Füszért Zrt. csapata elért és alapvető kapcsolati tőkéjük az, amit a Coop Hungary Zrt. nyújt feléjük. A Mecsek Füszért 9 megyében, 178 településen 253 bolttal van jelen. Állományi létszámuk 3500 főnél is több.

Dr. Bognár Lajos szerint rendkívül fontos, hogy minél nagyobb számban legyenek megtalálhatók a magyar termékek a magyarországi üzletekben. A Rally alatt látta, hogy vannak olyan vállalkozások, melyek képesek kiváló minőségű terméket előállítani és örül, hogy olyan szép kereskedelmi egységek értékesítik ezeket, mint a Mecsek Füszért Zrt. jelenlegi szekszárdi üzlete.

A Coop Rally egyik résztvevője és egyben vendége Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó, aki nevével és jelenlétével segít népszerűsíteni a magyar termékek fogyasztásának jelentőségét. Nagy Lajosné a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója üdvözölte őt a jelenlévők és az üzlet nevében és egy szekszárdi borok összeállításából készült ajándékkosárral köszönte meg jelenlétét és segítségét.

Cseh László is mondott egy rövid beszédet, melyben kihangsúlyozta mennyire fontosak számára a hazai ízek, ezért különösen fontosnak és megtisztelőnek tartja a Coop Hungary Zrt felkérését. Külföldi útjai során is sokszor kereste a magyar ízeket, de ilyet, mint itthon nem találni sehol.