Tavaly ősszel a Faith No More és a Mr. Bungle is lemondta minden tervezett koncertjét, miután kiderült, hogy énekesük, Mike Patton mentális problémákkal küzd. A frontember most a Rolling Stone-nak adott interjút, amelyben őszintén beszélt az állapotáról és annak hatásairól.
 
"Még mindig vívom a harcomat, de már jobban vagyok. Könnyű lenne a pandémiára kenni az egészet, de őszintén szólva eleinte kurva jónak tartottam ezt az egészet. Úgy voltam vele, hogy végre nyugiban lehetek otthon és kedvemre zenélgethetek a házi stúdiómban. Nem is értettem, hogy másoknak mi a problémájuk. Aztán egyszer csak valami megváltozott és teljesen zárkózott lettem. Szinte már antiszociális. Félni kezdtem az emberektől. Kiderült, hogy egyfajta szorongással küzdök, ami azzal jár, hogy kerülöm az olyan helyeket és szituációkat, amelyektől bepánikolnék, vagy tehetetlennek érezném magam. Ezenkívül voltak más problémáim is, amiket most inkább nem részleteznék.
Tavaly szeptemberre lett igazán rossz a helyzet. Már csak pár nap volt hátra a turnéig, amikor megmondtam a többieknek, hogy nekem ez most nem fog menni. Teljesen összetört az önbizalmam és egyszerűen képtelen lettem volna kiállni az emberek elé, ami fura, hiszen fél életemben ezt csináltam. Nem igazán tudtam ezt megmagyarázni és nem is mindenki fogadta jól, de tudtam, hogy mindenképpen meg kell ezt lépnem, különben nagy baj lesz, sőt, akár katasztrófa is történhet, ha megpróbálom erőltetni a dolgot. Őszintén szólva nem is tudom, mi lesz a Faith No More koncertekkel és bepótoljuk-e őket valamikor. Elég zavaros és bonyolult most a kapcsolatunk.
 
Sok időt töltök a kutyáimmal a kertemben, és ez rengeteget segít. Ilyenkor teljesen megnyugszom. Ezenkívül profi segítséget is kapok, járok pszichoterápiára és pszichiáterhez is. Elég melós dolog ez, de tudom, hogy megéri. Illetve járok az anonim alkoholistákhoz is, ami szintén nagyon hasznos."

 
Patton a tervek szerint legközelebb decemberben ad két koncertet a Mr. Bungle-lel, október 28-án pedig megjelenik a Dead Cross nevű szupergroup új albuma, amelyben rajta kívül Dave Lombardo, Justin Pearson és Michael Crain zenél.