Kovács Zoltán elhozta az aranyat. Harmadik alkalommal mérték össze tudásukat azok a műveletirányítók, akiknek csak a hangjával találkoznak a segítséget kérők. Ők azok a tűzoltók, akik a segélykérő hívásokat fogadják, és az információk birtokában képesek a káreset helyszínéhez a legközelebb eső tűzoltóságról a megfelelő számú egységet, a szükséges felszereléssel rendelkező járműveket riasztani. Ezúttal azonban nemcsak az idővel, hanem egymással is harcba szálltak a balatonföldvári versenyen.

Közel ötszázan vannak 

Több mint négyszázhatvan emberből áll az ország ügyeleti állománya, közülük ezúttal hatvanan tették próbára reagálóképességüket és tapasztalatukat. A kétnapos verseny első napján dr. Hesz József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Főügyeleti főosztályvezetője köszöntötte Balatonföldváron tizenkilenc megye és a főváros csapatát, akik ezt követően azonnal rádiót és telefont ragadtak.

A megmérettetésen Tolna megyét Busbach Jenő tűzoltó őrnagy ügyeletvezető, Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmester műveletirányító, valamint Kovács Zoltán tűzoltó százados műveletirányító főügyeletes képviselte, míg Árvai Tibor tűzoltó alezredes, főügyeleti osztályvezető bírói feladatokat látott el.
Kovács Zoltán tűzoltó százados a műveletirányítók egyéni versenyében az aranyéremmel tért haza.