A „Tisztítsuk meg az Országot!” programban novemberben elnyert újabb 6,2 millió forintból tíz helyszínen összesen 650 köbméter hulladék ártalmatlanítását tudja elvégezni Szekszárd önkormányzata. A pályázat az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében lett meghirdetve.

Most a Magura pataknál és az M9-es autópályára vezető körforgalomnál is befejeződtek a munkálatok

A Magura pataknál lévő 50 m3 lomhulladék az élővizet is szennyezte.A megközelítése nehézkes volt, az árok medréből részben kézi erővel lehetett kitermelni a hulladékot. Az M9-es autópályához vezető körforgalom melletti erdőben 30 m3 lomhulladék és 10 m3 kevert építési bontási hulladék a közeli mezőgazdasági területeket szennyezte. A hulladék gyűjtése bozótirtást követően homlokrakodó és kalapács tüskés rakodó géppel volt lehetséges.

A megelőzésre is költöttek

Az önkormányzat idén huszonöt millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból, saját erőből pedig szeptember végéig több, mint 47 milliót. Ezen felül a „Tisztítsuk meg az Országot” tavaszi pályázatán három és fél millió forintot még kamerarendszerre is fordíthatott a város, hogy megakadályozza a szemét újratermelődését.