2021 decemberében készült el

A Time Out magazin a világ legjobb új, 2022-ben megvalósuló látványosságait összegzi listáján, melyen a Magyar Zene Háza az előkelő második helyen áll. A listán olyan kulturális építményeket előzött meg, mint a New York-i Museum of Broadway, az isztambuli Modern Művészetek Múzeuma, a tajvani Művészeti Központ és a kairói Nagy Egyiptomi Múzeum, benne Tutanhamon sírjának teljes leletanyagával.

Felejthetetlen és különleges

A látványos épület tavaly decemberben készült el és idén január végén nyitja meg kapuit a közönség előtt. Az egyedülálló zenei beavató intézmény világszerte a legjobban várt új épületek közé tartozik, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt.

A Városligetet gazdagítja

Az egykori lepusztult Hungexpo irodaházak helyén épült fel, megvalósulását már a kezdetek óta komoly figyelem övezi. A tervek alapján a Magyar Zene Háza már két rangos nemzetközi elismerést is hozott Magyarországnak. 2019-ben Európa legjobb középületének választották, 2020-ban pedig megkapta az amerikai Music CitiesAwards a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíját.

Az épületet Sou Fujimoto a kortárs japán építésznemzedék egyik legkiemelkedőbb egyénisége tervezte.

Képek: Magyar Zene Háza facebook oldala