Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

A PEAC és az UNI Győr is főtáblás

Az NKA Universitas PEAC és az UNI Győr MÉLY-ÚT a főtáblán, a Ludovika-FCSM Csata pedig a selejtezőben kapott helyet a női kosárlabda Európa Kupa következő idényében.

A nemzetközi szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a bajnoki negyedik PEAC és az ötödik Győr automatikusan az 1-es (keleti) főcsoport 19 legjobb csapata közé került. Ehhez a mezőnyhöz csatlakoznak majd az Euroliga-selejtező vesztesei, továbbá az oda-visszavágó alapon sorra kerülő EK-selejtező győztesei, ebben a kvalifikációban az NB I-ben hetedik Csata képviseli majd a magyar színeket.
Az EK sorsolására – a kontinentális elitet felvonultató Euroligához hasonlóan – jövő pénteken kerül sor Münchenben. Az Euroligában a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán, a DVTK-HUN-Therm pedig a selejtezőben lesz érdekelt.
Az Európa Kupa előző idényében a Győr és a DVTK volt alanyi jogon főtáblás, míg a Csata és a PEAC a selejtezőből küzdötte fel magát a legjobbak közé. A Győr és a Csata a csoportkör után búcsúzott, a DVTK és a PEAC pedig a nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharcban maradt alul.