Az első feltétel, hogy ne lakják többen ötezer főnél. Az „Év Digitális Faluja” címre ismét négy kategóriában pályázhatnak az innovatív digitális megoldásokat alkalmazó települések szeptember 9-ig.

A díj okos módszerek és technológiák alkalmazására, a bevált jó gyakorlatok megosztására ösztönöz a vidéki közösségek megerősítése, a helyi életminőség javítása érdekében.

A falvak a többi között megújuló energiaforrások, például napelem használatával vagy innovatív ipari parkok létesítésével érdemelhetik ki az elismerést.

„Az Év Digitális Faluja” kezdeményezés célja, hogy a kistelepülések egyre inkább képesek legyenek   kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket. 

A vezetőket, döntéshozókat az okos megközelítések használatára ösztönzi, hogy a magyar vidék kincsei otthonosabb helyekké és akár innovációs központokká váljanak.

Minden részlet a weben

Iránymutatásul a Digitális Falu Program oldalán megtalálható példatár szolgálhat, amelyben egyebek mellett okos közösségi terek, utcabútorok, zebra, fenntartható zöldhulladék kezelési megoldások vagy a digitális turizmus eszközei szerepelnek. A honlapon érhető el a részletes pályázati kiírás, és itt lehet jelentkezni is.
Tervek szerint az ünnepélyes eredményhirdetés ősszel lesz.