Átalakultak az otthoni szokások is a pandémia miatt.

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta az emberek életét, és most egy újabb érdekes következményre derült fényt. Az egyik nagy skandináv lakberendezési áruház magyarországi felmérése azt mutatja, hogy a megkérdezettek 65 százaléka változtatott valamilyen mértékben, 13 százalékuk pedig jelentősen az otthonán. Mindezt pedig azért tették, hogy el tudják végezni mindazt, amelyre a pandémia alatt csak a lakásban volt lehetőségük.
A kutatás szerint az otthoni életvitelünk alaposan átalakult: a lakásunkból többek között iroda, iskola, étterem vagy éppen fitneszközpont (is) lett. Érthető módon az emberek igyekeztek az otthonukat az új helyzethez alakítani, annak érdekében, hogy jobban érezzék magukat. A reprezentatív felmérés azt mutatta, hogy a magyar otthonok leggyakrabban a pihentető tevékenységekhez, illetve a háztartási feladatokhoz adnak teret: alvás, olvasás, zenehallgatás, tévénézés, főzés, étkezés, takarítás.
A válaszadók egyharmada tartotta fontosnak a hobbiját, 39 százalékuk a jelenleginél több időt szánna erre, ugyanakkor 30 százalék úgy gondolja, a mostani otthona nem felel meg ennek.
A skandináv cég évek óta elkészíti az Élet otthon című felmérést: ezúttal több, mint 30 országban csaknem 35 ezren válaszoltak a kérdésekre. Magyarországon több, mint ezer ember vett részt a kutatásban.