Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

A járványhelyzet után az itt és most a legfontosabb

0:00
/
A járványhelyzet után az itt és most a legfontosabb

A Kábítószer-ellenes Villágnaphoz kapcsolódva szervezett konferenciát a várossal együttműködve a Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

"Az előadás témája a megküzdés, ami mindannyiunkat érint." – kezdte Dr. Kertész Ágnes addiktológus, pszichiáter.

A szakember úgy véli, mindannyian ugyanazoknak a megküzdési folyamatoknak vagyunk a részesei, amikről beszélni kell. A szociális szférában, az egészségügyben dolgozók, a járvány elszenvedői mindannyian érintettek. Dr. Kertész Ágnes szerint nagyon fontos, hogy tényszerű információk, tanácsok, tapasztalatok is napvilágot láthassanak, amik segíthetnek a kialakult, mindennaposnak számító problémák megoldásában, majd végül a továbblépésben.

"Milyen is ez az út? Mi történik velünk? Milyen lehetőségeink vannak arra, hogy egészségesebben, más hozzáállással tudjunk tovább haladni."

– mutatott rá egyszerre a téma fontosságára és érzékenységére a szakember. A járvány a társadalom egészére hatást gyakorolt. Olaszországban, Nagy-Britanniában jelentősen megnőtt a szorongásos betegségekkel küzdők aránya a Covid-osztályokon dolgozók között. Rengetegen szenvednek alvászavartól és egyéb szorongással összefüggésbe hozható egészségügyi problémától.

Dr. Kertész Ágnes rámutatott, hogy a járvány nagyon sok mentális zavart hozott magával.

Több lett például az alkoholfogyasztás, növekedett a serkentő anyagok használata és a nyugtatófogyasztás – emelte ki az összefüggést a járványhelyzet hatása és Kábítószer-ellenes Villágnappal kapcsolódóan a pszichiáter, addiktológus. Hozzátette, ne meneküljünk, tudjunk az itt és mostra figyelni és nagyon fontos, hogy más, új keretek közé tudjuk helyezni a gondolatainkat.

Az esemény helyt adott a RÉV SZenvedélybeteg-segítő Szolgálat betegei által készített alkotásoknak.

Fotók: Szilasi Szabolcs