Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

A klubnak csak Odú, mindenki másnak megújult Ifjúsági Könyvtár

Szerdán nyitották meg a szekszárdi Ifjúsági Könyvtárat. A lakásrész az Illyés Gyula Megyei Könyvtár fiókkönyvtáraként funkcionált sok-sok éven keresztül, most viszont a fiatalság kis kuckója lett, vagy ahogyan az oda járó olvasóklub hívja, Odúja.

Nem csak a klubtagoké a hely

Az Ifjúsági Könyvtár ugyan elsősorban egy klubhelyiség, azonban nem csak ezt a szerepet fogja betölteni. A környéken élők ugyanúgy kölcsönözhetnek könyveket az Ifjúsági Könyvtárból is, mint a főkönyvtárból.

Sok -féle könyv elérhető

Habár a fiatalság számára rendezték be a szobát, ez nem azt jelenti, hogy csak ifjúsági irodalom található meg a kis könyvtárban. Mindenféle kategóriában találhatnak könyvet a kölcsönözni vágyók. Az Odú kicsik, nagyok, felnőttek és gyerekek számára is megfelelő kincseket rejt.

A megnyitón Liebhauser János, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója mondott köszöntő beszédet, amiben kitért arra, hogy örül, hogy ilyen lelkes fiatalok dolgoznak azon, hogy színesebbé tegyék városunk irodalmi életét.

Versolvasással koronázták meg az átadót

A beszéd után a könyvtár igazgatója átvágta az Ifjúsági Könyvtár bejáratánál elhelyezett jelképes szalagot. Ezután Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtáros, az Olvasóklub és az Írógárda alapítója szólt néhány szót arról, hogy a az Odúban milyen fajta foglalkozások lesznek főként és mikor, majd Zemann Éva, az Olvasóklub és az Írógárda oszlopos tagja felolvasott egy verset.

Na de hol is található a rejtélyes helyiség?

Az Ifjúsági Könyvtár a hét utolsó hét három napján nyitva tartja kapuit az érdeklődők előtt 13:00 és 16:00 óra között. Helyileg a Dienes Valéria utca 14. alatt található, becsengetni pedig a 32-es kapucsengővel lehet.