Mutatjuk mik a legfontosabbak. Ha már költözöl – no és persze ha nem kényszerből – akkor az örömteli folyamatot ne áldozd fel a káosz oltárán. Hidd el, a költözés is leegyszerűsíthető. 

Csokorba szedtük az első és legfontosabb teendőket!

Posta és a lakcímkártya a legfontosabbak

Sok esetben van szükséged a lakcímkártyádra, mielőbb legyél túl annak elkészítésén. Háziorvosnak, iskolának és munkahelynek ne feledd el jelezni az új címet. Az újságfizetést se hagyd figyelmen kívül. 

Kötelező az új zár

Ez nem bizalmatlanság, hanem íratlan szabály egy új lakás esetén. A biztonság mindig az első. Lehettek barátok, ismerősök az eladóval, de attól ezt ne söpörd a szőnyeg alá. Albérlet esetén a főbérlők gyakran rá is bólintanak a zárcserére, ha előre jelezzük nekik, és kapnak ők is egy másolatot az új kulcsokból.

Használd az online lehetőséget és „tedd rendbe” a szolgáltatókat

Ezen persze nem azt értjük, hogy oszd ki őket, ha kell, ha nem. Arról írunk, hogy beszélj velük, akár virtuálisan, a szoba melegéből. Ma már egyetlen internet nélküli nap is rengeteg bosszúságot tud okozni. Sőt sokaknak a munka miatt is létfontosságú az otthoni online hozzáférés. Már a költözés napja előtt értesítsd a szolgáltatókat, hogy időben ki tudják építeni a rendszert az új otthonodban.

Fotózd le a legfontosabb papírokat

Amíg nem kerül minden a helyére és dobozok között élsz, jobb ha mindenről van másolat, vagy fotó, legyen az egy biztosítási papír egy meghatalmazás, TAJ –kártya, bármi ami többször kell a hétköznapok során. 

Ne az utolsó pillanatban keress fuvarost!

Mert akkor tuti egy hetet vársz rá. Hidd el, nem lesz vicces.  Akár profi költöztetőre bízod a munkát, akár az ismerőseid közül verbuválsz egy kis csapatot, időben egyeztess. Mert Neked nyilván a költözés lesz a legfontosabb ezekben a napokban, de nekik nem biztos. Sőt!