Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

A KSC U14-es csapata hazai pályán kezdte meg a bajnokság alapszakaszát, ahol az első fordulóban a Soproni Darazsak Akadémia és a Kanizsa DKK volt a vendég. A lányok mindkét mérkőzésükön fölényes győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 96-46

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 97-44

"Szombaton Szekszárdon, a Főiskolán játszottuk az első serdülő fordulót. Az U14-es bajnokság ezen csoportjában öt csapat, és minden négy résztvevős fordulóban egy csapat szünnapos. Minden együttessel kétszer játszunk, és minden csapat pályáján van egy forduló. A mostani két ellenfelünk a Soproni Darazsak B-csapata és a Nagykanizsa voltak. Mindkét ellenfelünket ponterős játékkal vertük."

– nyilatkozta Harsányi Mária

Junior bajnokság alapszakasz 2. forduló

Szombat délután a Városi Sportcsarnokban az NB1-es meccs előtt fogadta az U18-as KSC a Miskolci SI Vadmacskák csapatát. Hullámzó első félidőt követően kiegyenlített csata alakult ki, amiből ezúttal sajnos a vendégek jöttek ki jobban egy ponttal.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – MISKOLCI SI VADMACSKÁK 54-55

"Második junior meccsünkön haza pályán játszottunk, hasonló felállásban, mint az előző találkozón. Remekül kezdtünk a miskolciak ellen, nagyon jó támadójátékkal tizenhárom pontos előnnyel zártuk az első negyedet. Sajnos a nagyszünetre kiegyenlített az ellenfelünk. A második félidő végig szoros volt, küzdöttünk, harcoltunk, de a bátortalan támadójátékunk miatt egy ponttal elvesztettük a meccset. Szomorú vagyok, mert úgy érzem, hogy egy kicsit okosabb játékkal nyerhettünk volna, de a küzdéssel és akarással elégedett vagyok."

– elemezte Studer Zsuzsa a meccset.

A nap legfontosabb mérkőzése kétség kívül az Atomerőmű KSC Szekszárd a Ludovika-FCSM Csata mérkőzése volt. Mindkét csapat veretlenül játszotta eddig a Bajnokság mérkőzéseit. Nagy kérdés volt ki viszi tovább ezt a címet, végül 75-66 arányú győzelemmel a szekszárdi lányok bizonyultak jobbnak.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – LUDOVIKA-FCSM CSATA 75-66

Djokics Zseljko:

"Nagyon jó meccset játszottunk a ragyogó dobóformát mutató Csatával. Az első félidőben tizenkét kísérletből kilenc triplája ment be, ami nem mindennapi. Ezt a csapatot tudtuk a harmadik negyedben négy ponton tartani. A játékunkon látszott, hogy a héten betegséggel küzdöttünk, és mindössze két edzésünk volt a két mérkőzés mellett. Kiestünk a ritmusból, de remélem, hogy ez hosszú távon nem lesz kihatással ránk."

Vasárnap is volt mérkőzés

A KSC zömmel utánpótlás korú játékosokból álló csapata az idei évben is az Amatőr NB1-es bajnokság erősebb, Piros csoportjában versenyez. Vasárnap délután Pécsett, a PINKK-PVSK U23 otthonában lépett pályára a KSC utánpótlás korú játékosokból álló amatőr csapata. Studer Zsuzsáék az első negyedben nagy hátrányba kerültek, amit később már nem tudtak ledolgozni.

PINKK-PVSK U23 – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 80-64

Képek: Atomerőmű KSC Szekszárd