Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte 12 fős keretét az Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőre.  A meccset ma vívja a magyar női kosárlabda-válogatott Miskolcon.

Kihirdették a tizenkettőt

A  szakvezető Mérész Beatrixot (Basket Team Crema), Miklós Melindát (Atomerőmű KSC Szekszárd) és Tóth Frankát (E.ON ELTE BEAC) hagyta ki a bő keretből. A Belgiumban légióskodó Lelik Réka nem hadra fogható, a soproni Határ Bernadett pedig tavalyi súlyos térdsérülése után még nem tért vissza.

A péntek óta együtt készülő nemzeti csapatnak utolsó Eb-selejtezőin előbb minél nagyobb különbséggel meg kell vernie Izlandot, majd vasárnap le kell győznie Romániát, ugyancsak a DVTK Arénában. A válogatott 2021 novemberében 115-58-ra nyert Izlandon, három hónappal ezelőtt pedig 99-40-re diadalmaskodott.

A magyarok négy meccs után két-két győzelemmel és vereséggel állnak a C csoportban, és sikeres hajrával jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Az éllovas spanyolok már biztos Eb-résztvevők.

A válogatott kerete

Aho Nina (DVTK-Hun-Therm), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Angelika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

  
A csoport állása:
1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 8 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Románia 5 (215-333), 4. Izland 5 (239-358)

    
Az Eb-selejtező hátralévő magyar mérkőzései:
csütörtök, Miskolc: Magyarország-Izland 17.00
vasárnap, Miskolc: Magyarország-Románia 17.45