Nők a vádlottak padján. A paksi rendőrök eljárást folytatnak egy 61 és egy 53 éves siófoki nő ellen, akik országszerte követtek el lopásokat. Hamis-vagy álkulcs segítségével jutottak az ingatlanokba. 

Milliós kár Györkönyben

Egy györkönyi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2021. szeptember 27-ét követően ismeretlen módszerrel behatolt a házába, az ott elrejtett készpénzét megtalálta és eltulajdonította, így milliós kárt okozott.

A szálak a siófoki nőkhöz vezettek

A nyomozók két siófoki nőt találtak gyanúsnak az ügyben. Kihallgatásuk során egyikük beismerő vallomást tett. A begyűjtött adatok és a vallomás alapján kiderült, hogy Györkönyben is többször járt a páros, de az ország több településén is követtek el lopásokat. 

Megvolt a munkabeosztás

Egyikük vezette az autót és figyelt amikor a kiszemelt ingatlanhoz értek. A másik nő a nála lévő kulcsokkal nyitotta ki a különböző zárakat, majd a házakba bement, és ellopta amit lehetett.

Felkészültek minden lehetőségre, a házőrző ebeket kolbásszal „kenyerezték le”.

A kalákában lopott pénzből tankoltak, a többit elosztották. A fiatalabb nő elektronikus házi őrizetben van, míg idősebb társát letartóztatták, jelenleg is börtönben van.