0:00
/
A megyei értékeket dicséri a két új kötet

Újabb Tolna megyei értéktári kötetek jelentek meg a közelmúltban. A Kincses Tolna Megye 6. és 7. kötete a megye értékeit népszerűsítik magyar, angol és német nyelven.

Egy pályázat segítségével készülhettek el a könyve

A két könyv létrejöttét a Terület- Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázata segítette, amely „A helyi identitás és kohézió erősítésre Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával” címet viseli. Ennek a pályázatnak köszönhetően a Tolna Megyei Önkormányzat 2018-ban 60 millió forinttal gazdagodott és többek között ennek, valamint számos település partnerségének köszönhető, hogy az elmúlt 3 évben 76 rendezvény valósulhatott meg, amelyeknek lényege a közösségi folyamatok felélénkítése volt fórumok képében.

Csodálatos képek mutatják be a látnivalókat

A könyveket Schubert Péter látta el gyönyörűbbnél gyönyörűbb képekkel és gondoskodott róla, hogy a két kötetnek megfelelő grafikája legyen. Úgy véli, mielőtt az ember külföldre utazik, érdemes megyénkben is körül nézni egy kicsit, hiszen lélegzetelállító tájak és remek kirándulási lehetőségek vannak a környéken.

„Jelen állás szerint 450 értéket tatunk számon és 70 település tagja ennek a Tolna Megyei Értéktár Bizottságnak és 70 település aktívan gyűjtögeti az értékeit.” – fejti ki Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke.