Sokunk fejében megfordult már a gondolat, mennyire romantikus is tudna lenni egy igazi, téli esküvő. Kint havas táj, bent ropogó tűz, mindenütt meghitt légkör. Na de mi van a valóságban? Vajon tényleg ennyire mesébe illő a téli lagzi? Cikkünkben pró és kontra érveket hoztunk nektek, hogy könnyebb legyen a döntés.

Nincs akkora kapkodás és rohanás

Ha azt mondom, az esküvők fő szezonja a késő tavasztól kora őszig tartó időszak, bizonyára nem lepődik meg senki. Hatalmas harc megy mindig a még szabad hétvégékért. A téli esküvők ebből a szempontból stresszmentesebbek. Nem kell kapkodnunk és más párokkal versengve lecsapnunk a prémium szolgáltatókra, hiszen szinte biztosan találunk számunkra megfelelőt a kitűzött dátumra.

Megfizethető ár

Emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy általában egy téli esküvő megvalósítása olcsóbb is. A legtöbb szolgáltató egyedi árakkal dolgozik szezonon kívül, így ha egy kicsit spórolni akarunk, a Nagy Napot télen a szerencsésebb tartani.

Nem biztos, hogy a varázslatos, mesebeli táj, amit elképzeltünk, valóság lesz

Fotózás szempontjából gyönyörű lehet egy igazi havas, fehér táj, amely igazán különleges hangulatot varázsol a képeknek. Azonban sajnos a valóságban sokszor nem teljesen ezt tapasztaljuk. Magyarországon a téli havazás igencsak kiszámíthatatlan, többnyire ehelyett kopár fákkal, sárral és szürkeséggel szembesülünk.

Időjárási viszonyok; hideg

Ezen kívül gyakorlatilag az összes hátulütő az időjárásban rejlik. A szeszélyes és kiszámíthatatlan, esős, hideg napokon szervezett esküvőkhöz mindenképpen beltéri helyszín válasszunk. No és persze az öltözék tekintetében is gondolni kell az időjárásra. A menyasszonynak muszáj valami minimum valami kabátkát húznia és a vőlegény sem állhat egy szál öltönyben.

 

Kép: elkeltem.hu