10 éves jubileumát ünnepli a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport. Ennek alkalmából a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság TKKM egy konferenciát szervezett a mai napon, mely az „Együtt az úton a Békés Együttélés reményében” címet kapta.

„Egyedül nagyon nehéz, együtt sokkal könnyebb”

A rendezvényt a Babits Mihály Kulturális Központban rendezték meg. Szó esett közös munkákról, a jelenről és a jövőről. Az eseményt Orsós Zoltán c. rendőr őrnagy vezényelte le. Először Szabó Csaba rendőr dandártábornok mondott köszöntőt. Beszédében megjegyezte, hogy azért dolgoznak közösen, hogy mindenkinek ugyanolyan jogai legyenek, majd kitért arra is, hogy egyedül nagyon nehéz a mindennapokban, ha együtt vagyunk, sokkal könnyebb.

Jól működik a közös munka

Sárközi János József, tolna megyei képviselő elmondta, büszke, hogy rengeteg olyan program van a megyén belül, amelyek jobbá teszik a kisebbség helyzetét és azt is nagy örömmel látja, hogy milyen eredményes a romák és a rendőrség közti munka. Köszöntőjét Ferenc pápa szavaival zárta:

„A gyerekeké a jövő.”

Ezzel vezette be az első előadást, amelyet Vecsei Miklós, Miniszterelnöki biztos, a Máltai szeretetszolgálat alelnöke tartott.

Sorsunk már az első pillanatban meg van írva

A prezentáció címe Jelenlét – A fogantatástól a foglalkoztatásig címet kapta. Előadásában főként azokról a dolgokról beszélt, amiken a sorsunk múlik. Mesélt arról, hogyan segítenek a szegénységben élő rászorulókon és hogy a segítségnyújtáshoz muszáj találkozni emberekkel, hiszen ha nem látjuk, hogy a másik min megy keresztül, nem is értjük meg egymást.