A Zenei Világnap alkalmából Szekszárdon is felcsendül majd a muzsika. Ingyenes koncertet ad a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar 2021. október 1-én 15:00-kor a Vármegyeháza dísztermében a Szekszárdi Nyugdíjas Polgári Egyesület támogatásával.

33 éve zenélnek

A zenekar 1988-ban alakult Thész László, a Liszt Ferenc Zeneiskola akkori igazgatója indíttatására. A kezdetben csak trombitából és klarinétból álló 12 tagú csapat 1989-re több mint 20 tagúra fejlődött. Az eddigi 33 év alatt majd 300-an játszottak a zenekarban a jelenlegi tagokon kívül. Volt tagjaik zenélnek a város több zenekarában, így az Alisca Brass Band-ben, a Szekszárd Big Band-ben, a Szekszárd Junior Stars-ban, és énekelnek a város több kórusában. A

A fiatalokat akarják megszólítani

Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar elsődleges feladata a fiatalok zeneszeretetre való nevelése, a város zenei együtteseinek utánpótlás biztosítása. E mellett általában évi 20-25 fellépést teljesít, a zenekar honlapjának 2014-es frissítései szerint az akkor 25 év alatt körülbelül 600 fellépése volt az együttesnek.

 

Kép: ifz-szekszard.hu