0:00
/
A tehetséggondozás a legfontosabb

Ezúttak csak lányok érkeztek. A közelmúltban újra megnyitotta kapuit a tehetségműhely Szekszárdon. A Pécsi Tudományegyetem, Kultúratudományi Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara idén már hagyományos jelleggel indította újra Tehetségműhely elnevezésű egyedülálló programsorozatát.

2019 óta számos előadson vannak túl

A program nyitó előadását Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja tartotta. 2019 – ben indult el a Szekszárdi Karon a Tehetségműhely Középiskolásoknak program. A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítsanak olyan tehetséges fiataloknak, akiket érdekelnek az egyetemen zajló tudományos műhelymunkák.

A diákoknak a programsorozat során öt alkalommal lesz lehetőségük az egyetem épületében részt venni a sokszínű és izgalmas tudományos előadásokon.

Az előadások célja a diákok tudományos szemléletének fejlesztése és ismeretanyagaik bővítése.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán az eseményen kiemelte fontos, hogy a tudomány iránt érdeklődő diákok már a középiskolai tanulmányok során megkapják a kellő segítséget és lehetőséget ahhoz, hogy fel tudjanak készülni egy tudományos dolgozat elkészítésére és be tudjanak csatlakozni az egyetemen működő tudományos műhelymunkákba.