A márkanevet birtokló, oroszországi származású brit-izraeli üzletember, Jurij Shefler radikális lépésre szánta el magát. Vállalatának közleménye szerint ugyanis az eddig Sztolicsnaja néven futó vodkát ezentúl „Stoli” néven fogják forgalmazni.

Sheflert még a kétezres évek elején utasították ki Oroszországból, amiért élesen kritizálta Putyint, és bár a szeszesitalt sokáig tradicionális orosz vodkaként tartották számon, azok gyártósorai valójában Lettországban találhatóak.
A hét elején a Stoli Group bejelentette, hogy kizárólag szlovákiai forrásokat fog használni, hogy biztosíthassa: egyetlen összetevője sem származik Oroszországból
A lépés ugyanakkor jelképesnek tűnik, hiszen bár az USA több államában is felszólították az italboltokat, hogy vegyék le polcaikról az orosz termékeket, valójában az Egyesült Államokban kapható vodkák mindössze alig 1%-a érkezik Oroszországból.
Ezeknek a bojkottoknak így valószínűleg nem lesz jelentős hatása, hiszen az éves szinten mintegy 7 milliárd dolláros vodkaértékesítésnek csupán nagyon kis részét teszik ki az orosz italok a Distilled Spirits Council (DISCUS), vagyis a szeszesitalgyártókat képviselő nemzeti kereskedelmi szervezet szerint.