Határon inneni és túli fiatalok táboroznak a Volent-öbölben. A diákok naponta hat órát szentelnek a történelem tantárgynak. Szabadidős programokon is részt vesznek, és sokat beszélgetnek egymással.

A fiatalokat a Fadd-Domboriban, a Volent-öbölben található tehetséggondozó tábor fogadta, közel egy hét erejéig. A tábor egyik különlegességét az adja, hogy lakói között egyaránt van szekszárdi és kolozsvári diák.

Ismét eljuthattak egy táborba 

Immár harminc évet ölel fel az a tartalmas kapcsolat, amit a Kolozsvári Báthory István Református Líceummal alakított ki a Garay János Gimnázium. A két intézmény tanulói – tanáraikkal együtt – rendszeresen találkoztak egymással. Együttműködésük a tehetséggondozásra is kiterjedt, ennek köszönhetően jutottak el a szekszárdi gimnazisták a mindig nagy élményt jelentő, torockói földrajz-, matematika-, vagy történelemtáborokba. 

Nem csak tanulnak, szórakoznak is

Az előadásokat a Garay tanárai tartják, de valójában közös munkáról van szó, hiszen a fiatalok bevonásával, alkotó cselekedtetésével dolgozzák fel az 1945–1975 közötti hidegháború történetét. A délutánokat megannyi szabadidős elfoglaltság, például kirándulás, kenuzás, szekszárdi városnézés, táncház, az estéket pedig egyebek mellett filmvetítés, társasjáték és természetesen rengeteg beszélgetés színesíti.