Neves kortárs képzőművészek ajánlották fel alkotásaikat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civil szervezet december 1. és december 15. között az axioart.com online felületén meghirdetett jótékonysági árverésére.

31 műre lehet licitálni

A jótékonysági árverés célja az idén a járványhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe került, szervátültetésre váró- és szervátültetett gyermekeket nevelő családok támogatása. Az idén összesen 31 festményt, grafikát, fotót bocsátanak árverésre.

Majdnem száz gyermeknek tudtak segíteni

A jótékonysági aukció Börcsök Enikő színművész és párja, Tóth József festőművész kezdeményezésére indult 2016-ban. Mindketten évek óta önkéntesként segítették az alapítvány munkáját, Börcsök Enikő az alapítvány kurátora is volt egészen tragikus haláláig. Művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a műtárgyakat, a befolyt összegből pedig csaknem száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

4 millió forint támogatást kaptak

Az idei aukción ismert kortárs művészek – köztük Munkácsy Mihály-díjas alkotók – műveire lehet licitálni.A csaknem két éve tartó járványhelyzet miatt a szokásos családi programokból alig tudtak valamit megvalósítani, de online és Csudamadár című magazinuk segítségével tartják a kapcsolatot a családokkal, segítik őket. A rászorulókat eddig csaknem 4 millió forinttal támogatták.

Az aukción szereplő alkotásokat december 1-jétől a www.axioart.com felületén, valamint az SCH-Galériában (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 37.) lehet megtekinteni.

 

Kép: tirekifi.hu