Az E.ON kampányából kiderül! Könnyebben meghallanánk a természet hívó szavát, ha közvetlenül is találkoznánk a benne rejlő energiával? A zenélő mikrooázisokat november 1. és 30. között lehet megnézni és meghallgatni a Széna- és Szent Gellért téri villamosmegállókban.

Ahogy a klímaváltozás ellen folytatott küzdelemben, úgy az E.ON őszi kampányában is fontos, hogy a nemzetközi lépések mellett hazai szinten is elinduljon az összefogás. Ennek szemléltetéseképpen a vállalat olyan lokális akciókat valósít meg, amelyek emberközelibbé és kézzelfoghatóbbá teszik a fenntarthatóság témakörét, és a városi emberek közelebb kerülhetnek a mindennapi életükből egyre inkább kiszoruló természethez és a zöld energiaforrásokban rejlő lehetőségekhez.

Növényzenét viszünk Budapest két forgalmas, zajjal és légszennyezettséggel terhelt csomópontjára, hogy közelebb hozzuk a városi embereket a természethez.

Vajon könnyebben meghallanánk a természet hívó szavát, ha közvetlenül is találkoznánk a benne rejlő energiával, vagy az élőlények rezgéseivel? A kampány során növények rezgéseit fordítjuk le egy bárki számára könnyen érthető és élvezhető formátummá: zenévé.

A növényzenét egy izgalmas megoldással juttattuk el az emberekhez. Élő installációkat hoztunk létre Budapest két forgalmas, zajjal és légszennyezettséggel terhelt pontján, a Széna- és a Szent Gellért téri villamosmegállókban.  

A koncepció a 2021-es Arany Penge/JCDecaux Innovate Awards arany díjazottja. A nyeremény részeként biztosította a JCDecaux a két kreatív váró, és további 200 db citylight médiafelületét.

A megállókat – a könyöklő és a pad kivételével – földlabdás élőnövényekkel, többek között borostyánnal (Hedera helix), csarabbal (Calluna vulgaris) és erdei mohával díszítettük.  

A növényzenét egy hangstúdióban rögzítettük. A „Music of the Plants” nevű szonifikációs technológia segítségével alakítottuk át az élőnövények biorezgéseit előbb adatokká, majd dallamokká. A növények által keltett zenét online is meg lehet hallgatni.