Ne csüggedj, ha egy kis lyukban élsz! Mutatunk pár trükköt, amitől mindjárt nagyobbnak érzed. Ha nem zsúfolod tele, máris komfortosabban érzed magad benne. Ráadásul egy kis kuckó, igazi szerelem lehet. 

Pici szoba optikai növelés

A legfontosabb és egyben alapszabály: fényes, világos legyen! Vékony, fehér függönyöket használj. Ha a klasszikus fehérnél többre vágynál, akkor a választott színt a leghosszabb falak közötti falon vagy az ajtótól legtávolabbi falon használd. Így optikailag tágul a tér. De javasoljuk a fehéret, amit meg tudsz bolondítani a kiegészítőkkel. 

Mindent IS a falra

Ezzel is spórolsz a területtel. A tükör használata is tágítja a kicsi méreteket. Viszont a tükröd nagy méretű legyen. A világítás legyen falba épített. A nagy csillár előnytelen. Ha tudod, ajtót elhúzható verzióra cseréld, sokat jelent. 

Sakk a bútorokkal

Tetőtéri szobánál a döntött fal alá tedd az ágyat, vagy olyan tárolót, ami pont aláfér. A legjobb, ha az ágy egyben tároló lehetőséget is ad. Viszont, az íróasztalt tilos ide tenni, hidd el, egy döntött fallal szemben ülni hosszútávon nyomasztó! Ha vásárolsz, vékony lábú íróasztalt vegyél, növeli a teret. Legalábbis látszatra!
A ruhás szekrényt ne tedd közvetlen az ajtó mellé, még jobban összenyomja a kis szobádat. A szoba távolabbi pontján legyen. 

Használd ki felfelé a lehetőségeidet. Polcokkal variálj. De kapható puff, melynek a belseje tároló is egyben. Ja és még valami! Amit 2-3 hónapon belül elő sem vettél ruhát, nem biztos, hogy tárolnod kell. Ajándékozd el!

Dekorálj, az kell a léleknek!

A fontos, hogy ne zsúfolj semmit. A falakon használj fényfüzért vagy képkereteket. A képek tónusa vidám, világos legyen. Ne vásárolj hatalmas vázát, úgy sem tudod betenni. Inkább tegyél egy hangulatos só lámpát az asztal sarkára, egy vegyél díszpárnát esetleg egy jópofa szőnyeget. Viszont ez utóbbinál kerüld a harsány, össze-vissza mintákat, mert akkor lőttek az optikai nagyításnak.