0:00
/
A vízminőség kiváló, szabad a fürdőzés!

De majd csak június közepétől. Az első mintavételek megtörténtek.Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak. 2021-ben új természetes vízre telepített fürdőhelyet nem jelölt ki az egészségügyi hatóság.

Csak a KIJELÖLT helyeken fürödjetek!

Egy pillanat alatt megérkezett a kánikula, ráadásul hamarosan kicsengetnek az iskolából. Ilyenkor megnő a fürdőzésre alkalmas vízterületek látogatottsága. Sajnos ott is többen fürdőznek, ahol nem lenne szabad. Ne feledd! Ha felelőtlenül ugrasz a vízbe, könnyen tragédia lehet az amúgy csodásnak ígérkező időtöltés. Nem csupán a felhevült test jelent veszélyt, hanem a hirtelen mélység. Sőt azt is hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az uszodai úszás egészen más felkészülést igényel, mint a nyílt vízi. 

Túl az első mintavételeken

Megyénkben változatlanul két víztesten – a Fadd-Dombori Holt-Duna ágon, valamint Szálkán a víztározó tóban – találhatók kijelölt természetes fürdőhelyek. 

Vizsgált területek:

  • Fadd-Dombori II. strand (központi szabad strand) 
  • Fadd-Dombori I. strand (szabad strand)
  • Fadd-Dombori Ifjúsági Tábor strand  
  •  Szálka Szabadidő Központ strand

A fürdési szezon engedélyezett ideje: 2021. június 15. – augusztus 31. A minta minősége kiváló.
 

Nem kijelölt fürdőhelyek

A nem kijelölt fürdőhelyeknek jelentős az egészségügyi kockázata. Egyrészt balesetveszélyes is lehet az ismeretlen víz. Másrészt a nem ellenőrzött vízminőség komoly közegészségügyi-járványügyi kockázatot is okozhat. 

Szekszárd, homokbánya 

A kormányhivatal tájékoztatója szerint a homokbánya tó vizének fürdési szempontú mikrobiológiai minősége nem ellenőrzött. A közegészségügyi feltételek a homokbányató partján a természetes fürdőként történő használathoz nem biztosítottak.

A meder ismeretlen állapota, gyors mélyülése miatt fokozottan balesetveszélyes!

A fürdőzés itt fokozottan kockázatos és tilos! A bánya területe őrzött magánterület, megközelítése is tilos! 

Szekszárd Csörge-tó

A tó ismét feltelt vízzel, de vizének fürdési szempontú mikrobiológiai minősége nem ellenőrzött. A közegészségügyi feltételek a tó partján a természetes fürdőként történő használathoz nem biztosítottak. A fürdőzést nem javasoljuk!

fotó: pixabay