29. alkalommal indul útjára a Virágos Magyarország. Hazánk legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenye, amelyre június 1-jéig várják a települési önkormányzatok pályázatait.

Öt települési kategóriában – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig – személyes jelenléttel történő zsűrizéssel hirdeti meg a versenyt a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A szervezőbizottság nagy hangsúlyt fektet a települések személyes bejárására, az elért eredményeik helyszíni megismerésére, hiszen a zsűrizés a közösségek számára is ünnepi alkalom, és a szakmai eszmecserére és tanácsadásra is kivételes lehetőség.

A határ nem akadály

Harmadszor várják a határon túli magyarlakta települések jelentkezését is.

Az idei év azért is fontos, mert megkezdődik a felkészülés a verseny jövőre esedékes 30. évfordulójának megünneplésére.

A Virágos Magyarország nemcsak a helyi közösségek számára jelentős mozgalom, hatása mára jóval túlmutat a virágos településkép fontosságán.

"2023-ban méltóképpen szeretnénk majd megünnepelni a jubileumot"

– fogalmazott sajtónyilatkozatában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Kiemelt téma a tanösvény és zöld tematikus útvonal

Az idei év kiemelt témáját a települések és a környező táj kapcsolatát erősítő tanösvények és a zöld tematikus útvonalak képezik.

A klasszikus tanösvények mellett kifejezetten várják a parkokat, kerteket, híres fasorokat vagy legendás fákat érintő városi tematikus útvonalakat bemutató pályázatokat is.  

A szakmai elismerés mellett értékes díjakért is zajló önkormányzati versenyről a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

fotó: hellovidek