Egy hónapra elrendelték a grúz embercsempész letartóztatását. Január 11-én, Szekszárd belvárosában, egy hosszú autós üldözést követően került rendőrkézre.

Az M9-esen akarták ellenőrizni

Január 11-én 13 óra körüli időben egy ismeretlen személy az általa vezetett lengyel rendszámú Toyota Corolla személygépkocsival, az M9-es autóúton, Baja irányából Szekszárd irányába közlekedett, amikor a bogyiszlói rendőri ellenőrző-áteresztő ponton kapott "Állj!" jelzés ellenére nem állt meg.

A sofőr kikerülve a személyzetet az igazoltatás elől elmenekült.

Filmbe illő akcójelenetek

A gépkocsit több rendőri egység is üldözőbe vette, majd végül Szekszárd belvárosában a rendőrség Tartsay utcai épülete előtt sikerült megállítani. A megállást követően a gépkocsi vezetője a járműből kiugrott és a helyszínről elmenekült. A nyomozó hatóság tagjai a jármű vezetőjét 16 óra 30 perckor Szekszárd belterületén elfogták. 

Öt migráns a négykerekűben

A jármű utastérben  5 illegális bevándorlót találtak, akik személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, valamint Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A gépkocsit egy grúz állampolgárságú férfi vezette.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a grúz férfit bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítja. 

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte, mivel megalapozottan feltehető, hogy a magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező, a magyar nyelvet nem beszélő gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne és a későbbi büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, hiszen egyszer már szökést kísérelt meg. Ezen kívül tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené, a nyomozó hatóság látókörébe kerülő személyeket befolyásolná. A gyanúsított büntetőeljárási jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. 

A végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést nyújtottak be szabadlábra helyezés miatt.