0:00
/
Az atlétikáé lesz hétvégén a főszerep

U18 Atlétikai Magyar Bajnokság lesz Szekszárdon

Augusztus 7-8-án a Szekszárdi Sportközpont Nkft. rendezésében a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából szervezik meg a Bajnokságot.

A sportközpontnak és az atlétika szakosztályának is fontos ez a megmérettetés, hiszen az ifjúsági korosztály magyar bajnoksága kiváló alkalom céljaik megvalósítására. Szeretnék népszerűsíteni az atlétika sportágat és lehetőséget biztosítani a sportolóknak, edzőknek a versenyzéshez.

„Ha élet van az atlétika pályán, akkor van lehetőségünk fejlesztésre, felújításra. Tíz évvel ezelőtt készült az atlétika pálya, de még nincs kész. Szervezői-házigazda hajlamunk, a Magyar Atlétikai Szövetség bizalma és Szekszárd Megyei Jogú Város támogatása együttesen hozhatja meg számunkra az igazi lehetőségeket.”

– olvasható a Sportközpont oldalán.

Kiváló alkalom az atlétika népszerűsítésére

A szülők képet kaphatnak a sportág sokszínűségéről. Eldönthetik elindítják-e gyermeküket az atlétika oldalán, hiszen mindkét nemben megismerhetik a számukra megfelelő versenyszámot. A szervezők szeretnék, ha minél több laikus néző is eljönne megnézni sportolóik versenyét.

64 szakosztály 680 nevezés

A bajnokságra nevezési határidő hétfőn éjfélkor lezárult. Összesen 680 versenyző jön Szekszárdra összemérni tudását a másikkal. Köztük vannak a Szekszárdi Sportközpont Atlétikai Szakosztályának versenyzői is.

 

Látogass el szombaton 14:30-tól, illetve vasárnap 13:00 órától a szekszárdi atlétika pályára és szurkolj a szekszárdi versenyzőknek:

Barna Tamás, Frei Nóra, Hamar János, Istlstekker Balázs, Maczkó Zsombor, Péceli Tamás, Posta Flóra, Szabó Máté, Szilágyi Péter, Weber Kata