Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Az idősek főztek maguknak Bonyhádon

Fordított napot tartottak az idősek klubjában

A Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Klubja 60 fő ellátottja számára egy különleges és izgalmas napot tartott. Megfordították a szerepeket és az idősek főztek maguknak és a gondozóiknak is. A szépkorúak készítettek ebédet, desszertet, valamint az udvarrendezés és a kertészkedés feladatát is átvállalták.

Mindenki tudta a feladatát

Az ellátottak csoportokba szerveződve osztották fel a munkát. Leginkább a nők főztek, lecsó és kuglóf készült ebédre. A férfiak tagok leginkább a kertben tevékenykedtek. Munka közben jóízű beszélgetések folytak, az idősek nagyon élvezték a napot, végig mosolyogtak, előkerültek a régi történetek, felidéztek szép emlékeket.

A mentális támogatás volt a lényeg

A program lényege a közösségszervezés, csapatépítés volt amellett persze, hogy biztosítsa az idős gondozottak részére a folyamatos mozgást is. Fontos része volt a programnak a generációk összehozása is, a szociális gondozó és ápoló tanulók is tapasztalatot meríthettek az iskolai elméleti tananyag elsajátítása mellett.

Az eseményen részt vett Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere, aki az idősek köszöntése, üdvözlése mellett szeretettel invitálta a szépkorúakat a város önkormányzata által szervezett idősek napi rendezvényre.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület felajánlásaként a programban résztvevők margarin ajándékkal távozhattak a különleges eseményről.

"Az összetartó csapat a rábízott feladatokat maximálisan elvégezte. Sokat tanulhattunk tőlük, igyekeztünk ellesni a régi ízeket és a főzési fortélyokat”

foglalta össze a napot Sebestyén Orsolya, intézményvezető.

Képek: Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Klubja facebook oldal