Városunkba látogat a Csengey Dénes című könyv szerzője. Bartusz-Dobosi László tíz kötetes pécsi író, irodalomtörténész, korábbi gimnáziumi igazgató. Úgy véli, óriási az írói felelősség, mert soha annyit nem olvasott még az emberiség, mint napjainkban. Az író a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen történelem, teológia szakon diplomázott. Ám közgazdasági szakközépből indult, de az igazi szenvedélye már ott is az irodalom volt.

Szekszárdon lesz a bemutató

A közelmúltban írta meg legújabb könyvét, a Csengey Dénes című kötetet, aminek bemutatója a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban kerül megrendezésre, 2021. szeptember 3-án, pénteken 18 órakor. A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ekonyvtar.igyuk@gmail.com e-mail címen vagy a 74/528-104 telefonszámon lehet.

Na de miről, pontosabban kiről is szól a könyv?

Az 1953-ban született, s 38 éves korában, 1991-ben elhunyt József Attila-díjas Csengey Dénes író, a magyarországi rendszerváltásban aktív szerepet vállaló politikus években mérve rövid, torzóban maradt életművét a megjelent művek műfaji és stilisztikai sokszínűségének, irodalmi, esztétikai és közéleti hatásának bemutatásával kívánja elhelyezni

 

Kép: facebook.com