Egy hónapra elrendelték a román férfi letartóztatását. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra rendelte el annak a román állampolgárságú férfinek a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítanak. 

Szemből szúrt

A megalapozott gyanú szerint a terhelt január 1-én az éjjeli órákban Kajdacson szóváltásba került a sértettel és a nála lévő bicskával három alkalommal próbálta őt szemből megszúrni, majd végül egy szúrás érte a sértettet.  A hangzavart hallva egy közelben lakó személy is kiment az utcára, akivel a gyanúsított szintén szóváltásba, majd dulakodásba keveredett. 

A bicskával egy alkalommal megszúrta ezt a sértettet is. Súlyos, életveszélyes sérülést okozott. 

A fia éppen akkor ért haza

Látva édesapja bántalmazását, a segítségére sietett. Őt a gyanúsított egy alkalommal a lábán szúrta meg, amely szúrást egy fém cigaretta tárca fogott fel, ezen felül két alkalommal ejtett szúrt sebet, amelynek következtében a sértett nyolc napon gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. 

Bent marad a gyanúsított

A bíróság elrendelte a gyanúsított a letartóztatást. Az elkövetés ténye megalapozottan feltehető. A terhére rótt bűncselekményeket közül az egyik bűncselekményt a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. Mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és a tény, mely szerint  a gyanúsított Magyarországon nem rendelkezik tartózkodási hellyel, valamint a bűncselekmény elkövetését követően a helyszínt elhagyta és Romániába indult, nem engedték szabadon.

A bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak is, hogy az egyik sértettel és annak családjával korábban egy lakókörnyezetben élő gyanúsított a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. 

A fentiek alapján a bíróság úgy ítélte meg, hogy az eljárás célja jelenleg enyhébb kényszerintézkedéssel nem biztosítható, ezért a gyanúsított letartóztatását rendelte el. 

A végzés ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az véglegessé vált. 
 

fotó: police.hu